Magnesium

Produkttype: mineral

Claims:

  • Magnesium bidrager til et normalt energistofskifte.
  • Magnesium bidrager til at mindske træthed og udmattelse.
  • Magnesium bidrager til en normal psykologisk funktion.
  • Magnesium bidrager til at vedligeholde normale knogler og tænder.

Magnesium er et livsvigtigt mineral, der indgår i en række biokemiske reaktioner i kroppen, og er det fjerde mest almindelige stof i kroppen. Kroppen indeholder omkring 24 gram magnesium, heraf den ene halvdel i knoglerne og den anden halvdel fordelt på muskler og andet blødt væv.

Magnesium spiller en vigtig rolle i kroppens stofskifteprocesser, blandt andet via samspillet med flere hundrede forskellige enzymer. Derudover spiller magnesium også en vigtig rolle ved den overførsel af nerveimpulser til musklerne og hjertet, som får dem til at trække sig rytmisk sammen.

Magnesium er altså en nødvendighed for, at kroppens stofskifte fungerer, som den skal, at vi kan bruge vores muskler på normal vis, og at hjertet fungerer normalt. Som lægemiddel indgår magnesium i behandlingen af mavesår (antacida) og som et mildt afføringsmiddel.

Magnesium er et mineral, og det 12. grundstof i det periodiske system, og benævnes Mg. Mineralet er opkaldt efter et område i Grækenland, der hedder Magnesia (i DK kendt som et produkt mod forstoppelse).

Magnesium hører til gruppen af makromineraler.

Der har igennem mange år været meget delte meninger om magnesium og dets rolle i forbindelse med almen sundhed, men viden omkring mineralet er vokset markant indenfor de sidste 10 år.

Det er et meget vigtigt mineral for rigtigt mange processer i kroppen, og en nødvendighed for samtlige organer, særligt for hjerte, muskler, nyrer og hjernen.

Den menneskelige krop indeholder ca. 25 gram magnesium og 2/3 findes i knoglerne, og den sidste 1/3 findes i andre celler og hovedsageligt i musklerne.

Indtager man for meget magnesium gennem kosten, vil det medføre en reduktion af optagelsen af calcium.

Virkninger

Magnesium findes hovedsageligt inde i cellerne, hvor det indgår i mere end 300 enzymprocesser. Cellerne bruger magnesium til dannelse af enzymer og til celledeling.

Magnesium medvirker til udnyttelsen af B- og E-vitaminer, calcium, phosphor og andre mineraler, samt fedtstoffer. Mineralet er desuden vigtigt for dannelsen af proteiner (proteinsyntesen) og det indgår i syre-basebalancen, da det som calcium er et basisk mineral.

Hjertet skal have magnesium. Samtlige muskler, inklusive hjertemusklen, har brug for magnesium. Ved mangel på magnesium trænger calcium ind i selve cellen og der opstår krampetilstande, muskelsvaghed, træthed, hjerterytmeforstyrrelser og i værste fald og meget svære tilfælde hjertestop. Magnesium er en naturlig calciumblokker.

Magnesium’s funktion er knyttet til andre mineralers funktioner, herunder calcium, natrium og kalium.

Kilder til magnesium

Hørfrø, mandler, paranødder, valnødder, kokosnødder, bananer, appelsiner, grapefrugt, kartofler, grønne grøntsager, æbler, rødbeder, rosiner, spinat, gulerødder, løg, blommer, havre- og hvedeklid, fuldkorn, friske og tørrede bælgfrugt, majs, ost, mælk, indmad og æggeblomme.

Produkter med Magnesium:

Balanceret-B

Cal-Mag Citrat

Cal-Mag Citrat + D-vitamin

Cal-Mag Citrat med vitamin D og K2

Cal-Mag Kids

ChromActiv

Koral Kalk + magnesium

Magnesium Citrat

Magnesium Glycinat, 120_2022_low

Magnesium Glycinat

Mega B-Stress